22
Φεβ
-
Prep
20΄
-
Cook
120΄
-
Ready In
140΄
-
4-6 servings
Ingredients
- 1,5 κιλό αρνί μπούτι
- 1 κιλό baby πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ. μουστάρδα
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 70 ml ελαιόλαδο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο θυμάρι
- 100 γρ. βούτυρο
Directions
-
1
Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, ½ ποτήρι νερό, το σκόρδο, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο και τη μουστάρδα.
-
2
Σε ένα ταψί τοποθετούμε το μπούτι και το αλατίζουμε καλά. Στη συνέχεια το περιλούζουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.
-
3
Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες και ρίχνουμε αλάτι, το λάδι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο.
-
4
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 μέχρι να μαλακώσει το αρνί και να ψηθούν οι πατάτες.
-
5
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα μερικά λεπτά μέχρι το φαγητό να ροδοκοκκινίσει.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: