20
Ιούν
-
Prep
20΄
-
Cook
90΄
-
Ready In
110΄
-
4 servings
Ingredients
- 1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1/2 φλ. ξύδι
- 1/2φλ. κρασί
- 1 φλ.ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνη
- Πιπέρια και μπαχάρια ολόκληρα
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
Directions
-
1
Αλευρώνουμε το κρέας.
-
2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν καλά απ΄όλες τις πλευρές.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το ανάλογο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
-
4
Καθαρίζουμε τα κρεμύδια, τα ζεματάμε για λίγο σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε στο τρυπητό. Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και τα σωτάρουμε καλά ώσπου να πάρουν χρώμα.
-
5
Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρέας προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στη κατσαρόλα και ρίχνουμε και το ξύδι.
-
6
Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά έως να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.
-
7
Το αλάτι το ρίχνουμε προς στο τέλος για να μη σκληρύνει το κρέας.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: