04
Μαρ
-
Prep
15΄
-
Cook
70΄
-
Ready In
85΄
-
4 servings
Ingredients
- 600 γρ. χοιρινό σε κομμάτια
- 3 κρεμμύδια κομμένα κομματάκια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 500γρ. ζωμό από κότα
- 4 μεγάλα καρότα κομμένα κομματάκια
- 1 πράσο
- 80 γρ. βούτυρο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 20 γρ. άνηθο
- Αλάτι, πιπέρι
Directions
-
1
Αλατίζουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε με τη μισή ποσότητα λαδιού μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
-
2
Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρότα, το κρεμμύδι και το πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Ρίχνουμε το βούτυρο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε.
-
4
Τοποθετούμε το κρέας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει.
-
5
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι και τον άνηθο. Συμπληρώνουμε αλάτι ή πιπέρι κατά προτίμηση.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: