11
Ιαν
-
Prep
10΄
-
Cook
40΄
-
Ready In
50΄
-
3 servings
Ingredients
- 400 γρ. χοιρινός λαιμός σε κομμάτια
- Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 stick κανέλας
- Λίγο ρίγανη
- Λίγο σκόνη γαρύφαλλο
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 κουταλιά μέλι
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- ½ ελαιόλαδο
Directions
-
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το λάδι και το κρεμμύδι και το ροδοκοκκινίζουμε από όλες τις πλευρές.
-
2
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού καθώς και 300ml νερό.
-
3
Σιγομαγειρεύουμε έως το κρέας να γίνει μαλακό και να αρχίσει να “λιώνει”.
-
4
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας και καλή απόλαυση!
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: