31
Ιούλ
-
Prep
30΄
-
Cook
40΄
-
Ready In
60΄
-
4 servings
Ingredients
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 8 χοντρά κολοκύθια καθαρισμένα και αδειασμένα στο μήκος
- 150 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- λίγο δυόσμο
- 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 120 ml. παρθένο ελαιόλαδο Για το αυγολέμονο:
- 2 αυγά (ξεχωριστά κρόκοι και ασπράδια)
- 2 κ.γ. κορν φλαουρ
- Χυμό από 1 ½ λεμόνι
Directions
-
1
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και τα αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο. Το εσωτερικό τους που έχουμε αφαιρέσει το ψιλοκόβουμε.
-
2
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σάρκα από τα κολοκυθάκια, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 6-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
-
3
Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κονιάκ.
-
4
Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, τον κύβο λαχανικών αραιωμένο σε λίγο νερό, 1 φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε καλά.
-
5
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια μέχρι τα 3/4 του ύψους τους. Σκεπάζουμε με την άκρη από τα κολοκύθια που κρατήσαμε.
-
6
Τοποθετούμε όρθια τα κολοκύθια σε κατσαρόλα με ενδιάμεσα πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τα καρότα κομμένα σε κομμάτια.
-
7
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους.
-
8
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σκάσει το ρύζι.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους, χτυπώντας και λίγο λίγο το λεμόνι με 1 κουταλιά κορν φλάουρ. Περιχύνουμε το φαγητό και αφήνουμε το αυγολέμονο σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να δέσει.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: