18
Οκτ
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, ντομάτα και κρεμμύδι
-
Prep
20΄
-
Cook
90΄
-
Ready In
110΄
-
4 servings
Ingredients
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο ή 4 μπούτια
- 10 μεσαίες πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα τριμμένη
- Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Αλάτι
-
Για τη σάλτσα
- Μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 κουτ.γλυκού μέλι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
Directions
-
1
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας και το αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί, κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη τριμμένη ντομάτα και το κρεμμύδι. Στο τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα και το μισό ποτήρι του κρασιού λάδι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
4
Ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία με μιάμιση ώρα περίπου.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: