22
Οκτ
-
Prep
15΄
-
Cook
65΄
-
Ready In
80΄
-
6 servings
Ingredients
- 1 κοτόπουλο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
- Φρέσκο τζίντζερ (κομμάτι 5 εκατοστών, αποφλοιωμένο και τριμμένο)
- 650 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
- ¼ ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι
Directions
-
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το δαφνόφυλλο και το κοτόπουλο να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να αφαιρούμε τους αφρούς.
-
2
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε τον ζωμό από μία λεπτή σίτα. Ξεκοκαλλίζουμε το κοτόπουλο μας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
-
3
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλινο για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
-
4
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με τον ζωμό του, τα καρότα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά έως ότου τα καρότα να είναι πολύ μαλακά. 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
-
5
Σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: