23
Οκτ
-
Prep
10΄
-
Cook
25΄
-
Ready In
35΄
-
4 servings
Ingredients
- 500 γρ. μοσχάρι σπάλα
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ. μανιτάρια
- 100 ml κονιάκ
- 100 ml χλιαρό νερό
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Directions
-
1
Κόβουμε το κρέας μας σε φέτες πάχους τριών εκατοστών περίπου.
-
2
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες. Μαγειρεύουμε για 7’-10’. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
3
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το μοσχάρι και σε δυνατή φωτιά του δίνουμε χρώμα και από τις δύο πλευρές για 3’-5’. Προσθέτουμε το κονιάκ και περιμένουμε 1’ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, τη μουστάρδα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
-
4
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε για άλλα 5’-7’. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-
5
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό συνοδεύοντας με ζυμαρικά ή ρύζι.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: