29
Σεπ
-
Prep
20΄
-
Cook
30΄
-
Ready In
50΄
-
6 servings
Ingredients
- 3 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
- 250 γρ. Ριγκατόνι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 4 κουτ. της σούπας αλεύρι
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 2 φλιτζάνια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 5 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Directions
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό, το αφήνουμε να στραγγίσει και το κόβουμε μικρά κομματάκια.
-
2
Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το μισό βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα. Βράζουμε τη σάλτσα ώσπου να πήξει και προσθέτουμε το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι.
-
3
Σοτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, το κρεμμύδι τα μανιτάρια και το μπέικον.
-
4
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου το μακαρονάκι και βάζουμε το μισό σε βουτυρωμένο πυρέξ. Το σκεπάζουμε με το μείγμα μανιταριών, το κοτόπουλο και τη μισή λευκή σάλτσα.
-
5
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μακαρονάκι. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε και λίγη πάπρικα.
-
6
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην ψηθεί αμέσως το τυρί. Ξεσκεπάζουμε στο τέλος για να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς το τυρί.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: