26
Οκτ
-
Prep
15΄
-
Cook
20΄
-
Ready In
35΄
-
4 servings
Ingredients
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι καρύδια ψίχα
- 500γρ.σπαγγέτι Νο6
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/8 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/4 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Directions
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C. Στρώνουμε τα καρύδια σε μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 5-8 λεπτά περίπου, ελέγχοντας συχνά.
-
2
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό, 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
3
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο σε κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ενώ μαγειρεύετε. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
-
4
Λιώνουμε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται χρυσό καφέ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
-
5
Προσθέτουμε το βασιλικό, τα καβουρδισμένα καρύδια και το κόκκινο πιπέρι. Γαρνίρουμε παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: