16
Οκτ
-
Prep
20΄
-
Cook
16΄
-
Ready In
36΄
-
4-6 servings
Ingredients
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 αυγά
- 4 ντοματάκια τριμμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 3/4 cups grated Parmesan cheese
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού ή δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Directions
-
1
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθύνει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα αυγά, τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Βρέχουμε τα χέρια μας με κρύο νερό και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
-
3
Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν τα αρώματα και να «σφίξει» το μείγμα.
-
4
Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά.
-
5
Τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε δυνατό γκριλ (που έχουμε προθερμάνει καλά) για 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν έντονα και να γίνουν και στο εσωτερικό τους.
Footnotes
-
Cook's Note:
Συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα ή βραστά λαχανικά, πατάτες τηγανητές και δροσερό τζατζίκι ή απλό γιαούρτι.
-
Editor's Note: