29
Σεπ
-
Prep
15΄
-
Cook
60΄
-
Ready In
75΄
-
6-8 servings
Ingredients
- 1 κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος σε μικρά κομμάτια
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι χυμό
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. της σούπας πάπρικα
- 1 κουτ. της σούπας ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Directions
-
1
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος το χοιρινό για 5-6΄, ώσπου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
-
2
Προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε προηγούμενος ψιλοκόψει σε κύβους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4.
-
3
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
-
4
Σε ένα φλιτζάνι με νερό αραιώνουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
-
5
Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρέας και πιει όλα τα υγρά του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5΄ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
-
6
Σερβίρεται ζεστή και συνοδεύεται με ρύζι, πατάτες, πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: