22
Οκτ
-
Prep
10΄
-
Cook
20΄
-
Ready In
30΄
-
2 servings
Ingredients
- 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Δεντρολίβανο φρέσκο
- Θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Directions
-
1
Βγάζουμε το κρέας απ’ το ψυγείο 2 ώρες πριν το μαγείρεμα. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά με χάρτινη πετσέτα.
-
2
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στις μπριζόλες μας, αλάτι, πιπέρι και φροντίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα.
-
3
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν το τηγάνι μας κάψει καλά, ρίχνουμε μέσα τις μπριζόλες ψήνοντας τες και από τις 2 πλευρές, γυρίζοντας ανά 1 λεπτό.
-
4
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στις μπριζόλες και τις σιγοψήνουμε για 4-5 λεπτά.
-
5
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί 5-8 λεπτά πριν το κόψουμε.
Footnotes
-
Cook's Note:
-
Editor's Note: